Over Cock (Cornelis in English)

Cock Vermolen (Breda 1951) portrettist.
Hij tekent al als jongetje bij vader op schoot, ontwerpt in 1967 het schoollogo (intussen verdonaldduckt) van het Willibrordgymnasium, maakt illustraties voor bladen in de sectoren waar hij werkzaam is en voor de Nederlandse Onderwijs Televisie.
 
Vanaf 1975 tekent hij in het atelier van schilder en goede vriend Hans Greep en volgt lessen bij Werner Moonen. Greep leert hem kijken en zien en het ‘grote gebaar’. Bij Moonen leert hij de beginselen van het modeltekenen. In de jaren ‘90 gaat hij in de leer bij Paul van Dongen. Bij Van Dongen verdiept hij zijn liefde voor de traditionele ambachtelijke tekenkunst. Het werk van deze kunstenaar is nog steeds een ijkpunt. Andere inspirerende voorbeelden zijn Leonardo da Vinci, Jan Sanders van Hemessen, Egon Schiele, Tamara de Lempicka, Lucian Freud, Siegfried Woldhek, Waldemar Post, Johannes Grützke, Robin Uleman en veel anderen.
 
De sculpturen (koppen) zijn vervaardigd in het atelier van Ceciel van der Weide, beeldhouwster.
 
Cock Vermolen studeerde theologie en bestuurskunde. Hij was werkzaam als trainer, organisatieadviseur, directeur en bestuurder in non-profit- en overheidsorganisaties. Hij werkt thans als consultant, toezichthouder en portretschilder.
Hij woont in Amsterdam en in Tilburg, waar hij een atelier heeft in het oude centrum van de stad.